Als coach goed in m’n vel, op en naast het werk

Mijn persoonlijk verhaal.

M’n zegt wel eens dat alles gebeurt met een reden, alsook het verloop van mijn leven de afgelopen 10 jaar. Waarom ik deze blog schrijf is omdat ikzelf niet 1 keer, maar meerdere malen met de volgende vraag geworsteld heb: “Waarom was mijn job ooit een goede match en nu niet meer?”

“Dit is de perfecte job voor mij!”, dacht ik 10 jaar geleden. “Op een bureau met een koffie en koekje bij de hand en daarbovenop help ik graag mensen verder, ideaal dus.” Ik had naar mijn gevoel een job gevonden dat bij mij paste.
Ongeveer 3 jaar later voelde ik ongemakken op het werk, al dat ik dat snel kon relativeren. “Iedereen maakt dit wel eens mee.”, dacht ik toen.

Wat was dit moeilijk toen datzelfde gevoel steeds opnieuw terugkwam en steeds langer duurde. Ik wou me gewoon terug goed voelen. Mijn energiepijl stond laag en het voelde alsof ik geen keuze had dan alleen te wachten tot het over zou gaan.

Werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, wanneer ik in een opleiding op de term proactiviteit​ stootte. Hier ben ik tot op vandaag nog steeds dankbaar voor.
Ik ondernam dus actie en besliste intern te solliciteren, wat niet lukte na de 1e keer en ook niet na de 2 keer. De motivatie ontbrak me in alles. Ik dacht: “Ligt dit nu aan mij of aan de andere mensen hier, waardoor ik me hier zo slecht in mijn vel voel?”

Ik slaagde er op den duur wel in om mijn focus te leggen op wat juist zat op m’n werk. Ik weet niet goed of het de nieuwe mindset over proactiviteit was of mijn talent voor initiatief (waar ik me pas later bewust van werd). Of misschien wel een combinatie…
Ik volgde opleidingen, ontmoette de juiste mensen op mijn pad en mijn volgende stappen werden steeds helderder. Ik vond mijn passie voor training en coaching in persoonlijke ontwikkeling.

Jammer genoeg stond deze match haaks op mijn vaste job, waardoor mijn werkdagen steeds moeilijker te dragen werden. De keuzes dat ik maakte neigden steeds meer naar het zelfstandige leven in coaching en training.
Uiteindelijk kon mijn geluk niet op, geld verdienen met wat ik zo graag doe en waar ik ook goed in blijk te zijn. Wat wil je nog meer?

Mijn leven gaat nu verder op een manier zoals ik nooit verwacht had en waarvan ik jaren terug niet wist dat het bestond. Mijn gezin geniet mee omwille van dit resultaat, er heerst meer liefde en vreugde in huis.

Mijn verhaal is niet dat van jou. Soms is het veranderen van job niet noodzakelijk. Bewustwording van enkele noodzakelijke aspecten kunnen voldoende zijn om de gemoedstoestand in rust en levenslust te verkrijgen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.